jún 05

Néhány gondolat a fejvadászat világából:

Nehéz megítélni, hogy egy fejvadász cég struktúrája és kapacitása mire képes.
Mindenesetre sokat elárul a korábban említett “kommunikáció”. Veszi-e a fáradságot minden esetben, és válaszol, rendelkezésre áll, támogat?

Fontos tudni, hogy
mióta dolgozik ebben a funkcióban,
milyen cégekkel és milyen pozíciókon dolgozott,
milyen kapacitással (research csapat) dolgozik a háttérben,
milyen eszközöket használ (CRM),
mihez van hozzáférése (külső és belső (saját) adatbázis),
és persze a referenciák (ajánlás – fontos!!!)

Közhelyes, de egy fejvadász olyan mint egy jó bor – minél régebbi, annál érettebb, kifinomultabb, értékesebb.
Borzasztóan fontos, hogy mióta dolgozik valaki a piacon, mennyire ismeri az iparági környezetet, a piaci szerplőket, a piac elvárásait és persze a lehetőségeket.

A legnagyobb kockázatot az jelenti, ha a fejvadász egy elindított keresés során ismeri meg a pozíciót, annak követleményrendszerét, a piacot; szólít meg “csípőből tüzelve jelölteket” és építi fel az adatbázisát. Eredmény: felületes munka, gyenge ”minőségű” jelöltek, erős kompromisszumok.

Az egyik legfontosabb erőforrása a research csapat, akik a jelöltek feltérképezését, megszólítását végzik. Kik ők? Mióta dolgoznak ebben a pozícióban, milyen a leterheltségük, hány keresésen dolgoznak párhuzamosan, milyen adatbázisokat és a megszólításhoz szükséges eszközöket használnak stb., mind elárulja milyen színvonalú és eredményes munkát várhatunk tőlük.

Milyen a fejvadász cég tulajdonosi háttere? Esetleg hazai egyéni vállalkozás? Regionális irodahálózat? Globális franchise? Az erős, összetett háttér általában struktúráltabb működést, minőségi sztenderdeket, összetettebb infrastruktúrát takar. Általában…

A nap végén mégis a legfontosabb, hogy ajánlással találtunk-e a cégre, ismerjük-e a munkáját korábbról? Az ajánlás kötelez… az ajánlót és az ajánlottat is egyaránt; támaszkodhatunk rájuk.

Vezetői állások, közép- és felsővezetői, menedzsment pozíciók egy helyen, átláthatóan és célirányosan. Ezt kínálja Önnek a HuMans.

HuMans – Hungarian Managers Vezetői Állásportál

szoros együttműködésben az Indra – Consulting csapatával – fejvadászat

Executive and management jobs in Hungary.

Cégvezetés / Operáció / Kereskedelem / Pénzügy / Termelés / Logisztika / Beszerzés / Human Resources / Marketing / PR / Kommunikáció /IT / Biztonság / Jog / Közszféra

Vezetői állás, felsővezetői pozíció, hirdetés, executive jobs postings